phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: oktober 2016

Beste middel tegen striae – vlog

5 oktober 2016

Wat is het beste middel tegen striae? Op internet kom je heel veel manieren tegen hoe je striae kan voorkomen. Heb je eenmaal striae? Dan bestaan er diverse behandelingen om striae te verwijderen Mariëlle, striae-expert bij Kliniek Dokter Frodo, vertelt: ‘Smeren met crèmes, zoals Bio Oil, Welleda en Biodermal, kan ervoor zorgen dat de effecten van striae verminderen. Echter, voor het beste resultaat is een combinatiebehandeling het meest geschikt.’

Combinatiebehandeling striae

Een combinatiebehandeling is de enige manier om striae zichtbaar te kunnen verminderen. Een striae-combinatiebehandeling bestaat uit onder meer carboxytherapie, glycolzuur en laser of  microneedling, maar ook uit behandeling met crèmes als vitamine A-crème.

  • Carboxytherapie striae
    Bij carboxytherapie wordt met een klein naaldje gasvormig CO2 in de huid gebracht. Dit verbetert de doorbloeding en zorgt ervoor dat het littekenweefsel los komt en vervolgens wordt vervangen door zacht bindweefsel.
  • Microneedling striae
    Bij microneedling worden de striae met een dermaroller met tientallen zeer fijne naaldjes behandeld. Op die manier ontstaan micro-kanalen in de huid. Bovendien wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Zo ontstaat een gezonde en vitale huid.
  • Laser behandeling striae

Striae verminderen

Wanneer je ervoor kiest om striae te laten verminderen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kies je voor een ervaren team met cosmetisch artsen en huidtherapeuten, dat je eerlijk informeert over de mogelijkheden en op een veilige manier te werk gaat. Ben je benieuwd of een striaebehandeling bij Kliniek Dokter Frodo aansluit bij jouw verwachtingen? In een gratis consult wordt transparant advies gegeven over de mogelijkheden.

Geplaatst in StriaeGetagd Leave a Comment on Beste middel tegen striae – vlog

Fillers, de verschillende soorten

2 oktober 2016

Fillers zijn een middel dat wordt gebruikt om volume aan te vullen in het gelaat. Dit aanvullen kan op meerdere plaatsen in het menselijk lichaam, zoals de lippen, jukbeenderen, onder de ogen, op de kin en meer. De meest gevraagde toepassing van fillers, is het opvullen van rimpels. Nu heeft Kliniek Dokter Frodo een iets andere kijk op het verminderen van rimpels. Rimpels ontstaan door een tekort aan volume in het gezicht. Door het opvullen van dit volumetekort worden de rimpels als het ware glad getrokken. Dit geeft een veel natuurlijker resultaat dan wanneer je ter plaatse een rimpel gaat opvullen met fillers.

Soorten fillers

Er bestaan veel soorten fillers. Kliniek Dokter Frodo werkt het meest met hyaluronzuurfillers. Deze fillers bestaan uit bestanddelen die van nature in het lichaam voorkomen, met name in gewrichten en de huid. Doordat het een lichaamseigen stof is, is het afstotingsgevaar minimaal, en dit maakt het een zeer veilig middel. Bij Kliniek Dokter Frodo wordt gewerkt met hyaluronzuurfillers van het merk Juvéderm. De fillers van Juvéderm zijn een van de meest geteste op de markt.

Hyaluronzuurfiller Juvéderm

Hyaluronzuurfiller Juvéderm kent nauwelijks bijwerkingen. Er bestaat altijd een kleine kans op wat zwelling of een blauw plekje. Wij raden dan ook aan om de behandeling niet vlak voor een grote gebeurtenis als een bruiloft te plannen, maar hier altijd een aantal dagen tussen te laten. Verder wordt de veiligheid van hyaluronzuurfiller Juvéderm niet alleen door het product zelf bepaald. Ook de behandelmethode speelt een rol. Doordat de kliniek met een canule werkt, zorgen we ervoor dat de kans op blauwe plekken minder is.

Complicaties fillers

Complicaties van fillers die soms op internet verschijnen zijn meestal veroorzaakt door verkeerde behandeltechnieken en niet door een reactie op hyaluronzuurfillers. Daarnaast worden hyaluronzuurfillers nog wel eens verward met permanente fillers. Deze permanente fillers geven veel klachten en worden dan ook bijna niet meer gebruikt. Het mooie van hyaluronzuurfillers is, is dat het oplosbaar is. Dus mocht het resultaat toch niet naar wens zijn, dan kan dit met een tegenmiddel: hyaluronidase.

Duur fillerbehandeling

Een fillerbehandeling duurt gemiddeld een half uur. Echter, dit verschilt van persoon tot persoon. De ene klant heeft nog wat meer geruststelling nodig of nog wat meer vragen en dan neemt Kliniek Dokter Frodo daar natuurlijk uitgebreid de tijd voor. Voor de behandeling vindt altijd eerst een consult plaats. Tijdens dit consult wordt aan de hand van een 3D-foto het gezicht geanalyseerd. Op deze foto is heel mooi te zien waar het volume hersteld kan worden voor het beste resultaat. Door de 3D-foto kunnen we het ook heel visueel overbrengen aan de klant. Het is mogelijk om na het consult behandeld te worden. Echter, u kunt er ook voor kiezen om er eerst nog even rustig over na te denken.

Geplaatst in FillersGetagd Leave a Comment on Fillers, de verschillende soorten

Overmatig zweten handen en voeten

1 oktober 2016

Zweten is een volstrekt natuurlijke reactie van het lichaam om afvalstoffen weg te werken en het lichaam af te koelen bij hitte. Veel Nederlanders hebben echter last van overmatig zweten, bijvoorbeeld als het gaat om hun handen en voeten.

Oorzaken overmatig zweet

Veel zweet op handen en voeten kan verschillende oorzaken hebben. Niet alleen kan stress of voeding van invloed zijn, ook kan genetische aanleg een rol spelen. Met alle negatieve gevolgen van dien. Zo worden veel mensen erg onzeker doordat zij last hebben van overmatig zweten van handen en voeten.

Tegengaan overmatig zweten voeten en handen

Gelukkig is er wat te doen tegen zwetende handen en voeten. De behandeling tegen overmatig zweten met botox bijvoorbeeld. Wanneer handpalmen en voetzolen worden behandeld met botox om overmatig zweten tegen te gaan, kan het zweten voor 99,9% worden gestopt. Niet alleen kan de botox op voeten en handen worden toegepast, de botoxbehandeling werkt op verschillende plekken op het lichaam waar je overmatig kunt zweten.

Botoxbehandeling voeten en handen

Gedurende de botoxbehandeling tegen overmatig zweten krijgt u kleine injecties op de locaties waar u het zweten wilt laten stoppen. Kliniek Dokter Frodo voert botoxbehandelingen tegen zwetende handen en voeten liever niet uit. De reden hiervoor is dat de handen en voeten zeer gevoelig zijn en daarnaast ook erg moeilijk te verdoven. De keuze blijft uiteraard aan u zelf, maar u moet zich realiseren dat dit een pijnlijke behandeling is.

Geplaatst in BotoxGetagd , Leave a Comment on Overmatig zweten handen en voeten