phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: januari 2016

Botox amsterdam. wat is de beste kliniek?

24 januari 2016

Botox Amsterdam: er komen steeds meer klinieken voor cosmetische geneeskunde. Zo ook klinieken voor Botox in Amsterdam. Hoe komt dit nu eigenlijk? En waarom vestigen in Amsterdam Zuid meer klinieken voor botox dan in de rest van Nederland?

Veel klinieken voor Botox Amsterdam

Amsterdam is een grote stad; er wonen en leven veel mensen in onze hoofdstad. Mensen die ook botox willen gebruiken. Niet voor niets zijn er veel klinieken voor botox in Amsterdam te vinden. Op verschillende vlakken is Amsterdam bovendien een voorloper in vergelijking met de rest van Nederland. Het draait allemaal om vraag en aanbod. Als het gaat om Botox in Amsterdam, dan is de vraag simpelweg wat hoger dan in andere gedeeltes van Nederland.

Hoe kies je de beste Botox kliniek in Amsterdam

Voor het kiezen van de beste kliniek voor Botox in Amsterdam adviseren wij om te beginnen met het zoeken naar een arts die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dit is een keurmerk die overziet dat de behandelingen goed worden uitgevoerd. Op de website van de NVCG zijn alle geregistreerde artsen te vinden. Ook artsen in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in botox.
Het is ook belangrijk om te kijken naar de filosofie van de arts.  hoe lang de arts al met Botox werkt en vooral of de arts dezelfde ideeën heeft over schoonheid.

Voor het kiezen van de beste kliniek voor Botox in Amsterdam adviseren wij om te beginnen met het zoeken naar een arts die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dit is een keurmerk die overziet dat de behandelingen goed worden uitgevoerd. Op de website van de NVCG zijn alle geregistreerde artsen te vinden. Ook artsen in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in botox.
Het is ook belangrijk om te kijken naar de filosofie van de arts.  hoe lang de arts al met Botox werkt en vooral of de arts dezelfde ideeën heeft over schoonheid.

Door die twee te combineren moet het lukken om een passende Botoxkliniek te vinden. Vaak laten mensen zich ook sturen door de prijs van een botox behandeling. Over de prijs van Botox hebben wij al eerder een blog geschreven: Wat kost botox nu echt.

Geplaatst in BotoxLeave a Comment on Botox amsterdam. wat is de beste kliniek?

Het effect van vitamines op de huid

23 januari 2016

Net als de rest van je lichaam heeft je huid goede verzorging nodig. Van buitenaf, maar ook van binnenuit. Maar welke vitamines zijn nu van invloed? En waar vind je deze vitamines?

Maak je huid sterker met vitamine A, C, E en B

Vrije radicalen die van invloed zijn op het huidverouderingsproces kunnen het beste worden bestreden met antioxidanten. De meest bekende antioxidanten zijn de vitamines A, C en E. Naast deze oxidanten zijn ook de B-vitamines van groot belang. Zo zorgen B2, B3, B5, B6 en B8 ervoor dat de huidcellen sterker worden. Bovendien moeten vitamines worden aangevuld met mineralen. Zo ondersteunt magnesium vitamine B en verhoogt dit mineraal het zelfherstellend vermogen van de huid. Calcium ondersteunt vitamine C die helpt bij de opbouw van bindweefsel en collageen. IJzer zorgt er op zijn beurt voor dat de huid blijft stralen. En vitamine E activeert de doorbloeding van de huid, verstevigt het weefsel en verlengt de levensduur van huidcellen.

Eet je huid mooi

Maar waar zitten deze vitamines en mineralen nu in? Vitamine A kun je vinden in wortelen, spinazie, abrikozen en broccoli. B-vitamines zitten in zilvervliesrijst, lever, noten, peulvruchten en vette vissoorten. In citrusfruit, kiwi, ui, broccoli, spinazie en aardbeien kun je vitamine C vinden. Groene groente, zeealgen, zilvervliesrijst, banaan en sesamzaad zitten boordevol magnesium. Bladgroenten, noten, sla en sardientjes zijn rijk aan calcium. IJzer kun je vinden in vlees. Vitamine E zit in onder meer koudgeperste oliën, eieren en ongebrande noten.

Smeren met vitaminecrèmes

Tegenwoordig worden in veel gezichtcrèmes ook vitamines verwerkt. In SkinCeuticals van Dr. Frodo zijn therapeutische concentraties van vitamine A en de antioxidanten vitamine C, vitamine E en Pro-vitamine B5 toegevoegd. Hierdoor staat de gezichtscrème garant voor een effectieve en reële oplossing voor elk huidtype en huidprobleem.

Geplaatst in De huidGetagd , Leave a Comment on Het effect van vitamines op de huid

Vlog botox merken

22 januari 2016

Botox is een stof die ervoor zorgt dat spieren tijdelijk hun werking verliezen. Net als Coca-Cola, Volkswagen en Pickwick is Botox een merknaam van Allergan. In de volksmond wordt botox echter voor alle type botuline toxine gebruikt.

Veel artsen kiezen ervoor om andere botuline toxine-soorten boven Botox te gebruiken. Maar wat is hier de reden voor?
Dokter Frodo Gaymans legt uit: “Er zijn verschillende redenen om een ander merk botuline toxine te gebruiken in plaats van Botox, maar de hoofdreden is eigenlijk toch wel het kostenplaatje.”

Merken botuline toxine

Botox is een van de duurste botuline toxine op de markt. Daarnaast zie je ook dat Dysport en Azzalure gebruikt worden. Deze hebben een groter verspreidingsgebied. Wil je dan ook een groter gebied behandelen, dan kan voor een van deze merken worden gekozen. Een andere, nieuwe variant is Bocouture. Hiervan wordt gezegd dat er net wat minder eiwitten, bijstofjes, inzitten, waardoor het minder reactie geeft.

Goedkope Botox

Volgens Dokter Frodo zijn echter de bijwerkingen van botox nihil. “Botox is de meest beproefde variant. Kies hier dan ook voor.” Er is ook een verschil in prijzen; hoe goedkoper de botoxbehandeling is, hoe vaker er een ander merk botuline toxine gebruikt wordt dan Botox. Want als je goedkoper inkoopt, kun je de botoxbehandeling ook goedkoper aanbieden.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten merken botox of weten hoe de prijs van een botoxbehandeling is opgebouwd, neem dan een kijkje op de website van Kliniek Dokter Frodo.

Geplaatst in BotoxLeave a Comment on Vlog botox merken

Hormonen beïnvloeden je huid. wat doe je er aan?

20 januari 2016

Dat hormonen invloed hebben op je huid, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Met name tijdens de puberteit, zwangerschap en menopauze spelen hormonen een belangrijke rol. Maar welke invloed hebben ze op je huid? En wat kun je aan negatieve effecten van hormonen op je huid doen?

De gevolgen van hormonen

Door een verhoogde productie van het mannelijke geslachtshormoon testosteron verandert de talgproductie en wordt de huid dikker, meer talg moet door aan langer kanaaltje naar buiten komen, waardoor acne kan ontstaan.
Terwijl een afname van het vrouwelijke hormoon oestrogeen kan leiden tot het dunner worden van de huid en een vervroegde veroudering van de huid. De invloeden van hormonen op de huid zijn:

  • Dikte van de huid;
  • Talgproducte;
  • Doorbloeding van de huid;
  • pigmentatie;
  • Conditie van de huid

Bestrijd hormoon problemen van de huid met vitamine A

Tretinoine, oftewel vitamine A, is een uitstekend middel om de strijd tegen hormonen mee aan te gaan. Tretinoine/ Retinol werkt huid belanserend omdat het de celdeling stimuleert.
Een te dikke huid door bijvoorbeeld te veel testosteron, wordt de huid dunner doordat de celdeling wordt gestimuleerd.
Bij een te dunne, verouderende huid stimuleert tretinoine de aanmaak van collageen waardoor rimpels verminderen, het verbetert de vochthuishouding zodat de huid stevig blijft en het herstelt eventuele beschadigde cellen die bijvoorbeeld pigmentatie veroorzaken. Niet voor niets wordt dit bestanddeel aan veel anti-verouderingcrèmes toegevoegd.
Vitamine A is verkrijgbaar in verschillende vormen:

Tretinoine (Vitamine A zuur), werkt sterk, maar geeft ook een hoop problemen als het niet goed wordt gebruikt. zie blog over tretinoine
Retinol (vitamine A), werkt ook sterk, maar is veel beter te reguleren.
Wij adviseren onze cliënten meestal om Vitamine A (geen vit A zuur) te gebruiken van SkinCeuticals.
Vitamine A van Skinceuticals is wetenschappelijk bewezen doeltreffend. Zie onderstaand Artikel over Skinceuticals- Vitamine A (Retinol)

Geplaatst in Anti ageing, De huidGetagd , , Leave a Comment on Hormonen beïnvloeden je huid. wat doe je er aan?

Da Vinci-lipvergroting

18 januari 2016

Opvullen van de lippen op een manier zoals ieder het wenst:

  • zonder zwelling/ bijwerkingen
  • zonder blauwe plekken
  • zonder pijn
  • natuurlijk resultaat

Da Vinci lipvergroting is de lipvergroting waarbij we de nieuwste techniek gebruiken en we tegemoet kunnen komen aan de grootste angsten van elke client:  Pijn – bijwerkingen – onnatuurlijk resultaat.

Lipvergroting zonder zwelling

Zwelling of bijwerkingen na een lipvergroting kunnen meerdere oorzaken hebben. Het is ongetwijfeld de belangrijkste overweging voor vrouwen om geen lipvergroting te willen ondergaan. Wie wil er nou een paar dagen met een gezwollen lip rondlopen? Of als bijwerking bobbels in de lip krijgen?
Bij de Da Vinci lipvergroting  gebruiken we de nieuwste fillers van Juvederm, waarbij we nagenoeg een zwelling meer zien. Deze fillers zijn ontwikkeld om zo min mogelijk zwelling of bijwerkingen te geven.
Bij het opvullen van lippen ontkom je er niet aan dat je het weefsel van de lip altijd een beetje kneust. Daarom gebruiken wij een techniek waarbij deze ‘kneuzing’ nagenoeg niet voorkomt.

Lipvergroting zonder blauwe plekken

Blauwe plekken na een lipvergroting kunnen ontstaan doordat er een bloedvat geraakt wordt in de lip. Doordat het een minuut duurt voordat het bloedvat gestold/ dicht is, ontstaat er dan een ophoping van bloed. Deze kleine ophoping wordt vervolgens blauw en zal binnen enkele dagen tot een week verdwijnen.
Bij het opvullen van lippen is het ontstaan van blauwe plekken te voorkomen door de Da Vinci lipvergrotings techniek te gebruiken omdat we de bloedvaten in de lip vermijden. Bij deze methode vullen we de lippen op met de Pix’L micro-cannula, waarbij we de bloedvaatjes in de lip niet kunnen raken.

Lipvergroting zonder pijn

Pijn hoef je echt niet meer te hebben bij lippen vergroten. Een lipvergroting doet pijn als de techniek niet helemaal goed is of als er middelen worden gebruikt die niet geheel voor de lip geschikt zijn. Pijngevoel zit voornamelijk oppervlakkig in de huid en ontstaat als signaal dat er iets niet goed is… De Da Vinci lipvergroting doet geen pijn! Dit komt doordat we de huid van de lippen zelf niet raken en de filler inbrengen met de Pix’L micro-cannula.

Lipvergroting met natuurlijk resultaat

De aantrekkelijkheid van een mens wordt voor een groot deel bepaald door de symmetrie van het lichaam en het gezicht. Iets wat uitvinder Leonardo Da Vinci al in de 15e eeuw ontdekte. Want feit is: wanneer een gezicht of lichaam niet helemaal in proportie is, vinden we iemand minder mooi. Daarom wordt de methode om lippen te vergroten die in balans zijn met de rest van het gezicht ook wel de Da Vinci-lipbehandeling genoemd.

Een symmetrisch, goed geproportioneerd gezicht wordt door veel mensen als aantrekkelijk ervaren. Het gaat om de verhouding tussen neus, lippen en kin, evenals de rest van het gezicht. Wanneer je ouder wordt kunnen deze verhoudingen veranderen. Door het gezicht te analyseren, en op de juiste plekken fillers te injecteren, wordt volumetekort opgevuld en de balans hersteld. Bijvoorbeeld wanneer lippen dun of scheef zijn en de verhouding met de ogen en de kin uit balans is. Deze methode om lippen op te vullen, heet de Da Vinci-lipvergroting.

Klinkt allemaal leuk…………. behalve als je risico’s moet lopen om dit resultaat te krijgen. Gelukkig hoeft dat dus niet meer.
Dit betekent dus niet het klakkeloos vollere lippen maken, geen dikke lippen maken, maar het kijken naar de verhoudingen en het proportioneel injecteren van fillers om zo natuurlijk mooie lippen te maken. Met de Da Vinci-lipvergroting kunnen we een natuurlijk resultaat van de lipvergroting garanderen: zonder pijn – zonder blauwe plekken – zonder zwelling

Waarom een Lipvergroting bij dokter Frodo?

Als je kiest om uw lippen te laten opvullen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest je voor een van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland die meer dan 3000 patienten per jaar zien.
Om de behandeling natuurlijk uit te voeren heeft de arts een artistiek oog nodig en wetenschappelijk inzicht in de wetten van aantrekkingskracht en schoonheid.

Kijk voor meer info over natuurlijk behandelen op onze visie/ filosofie

Geplaatst in Fillers, LippenGetagd Leave a Comment on Da Vinci-lipvergroting