phone icon
email icon
Maak een afspraak

Botox bij mannen: taboe of volledig geaccepteerd?

16 mei 2024

Brotox, oftewel botox bij mannen: taboe of wordt het inmiddels volledig omarmd? Cosmetisch arts KNMG Frodo Gaymans laat zijn gedachten de vrije loop over hoe het vandaag de dag gesteld is met de uiterlijke verzorging, en dan met name botox, van de moderne man.

“Gladde gezichten en een jeugdige uitstraling lijken tegenwoordig op elke straathoek verkrijgbaar te zijn. Deze toegankelijkheid en acceptatie hebben mannen ook eindelijk aan boord gebracht van de botoxtrein, ook wel bekend als ‘brotox’. Brotox, simpelweg botox voor mannen, transformeert wat ooit beschouwd werd als het exclusieve domein van filmsterren en influencers tot een speeltuin voor moderne mannen die streven naar een frisse uitstraling en meer charisma. Als je dacht dat mannen onverschillig stonden tegenover hun uiterlijk, dan moet je opnieuw nadenken. De dagen waarin ze tevreden waren met een simpele scheerbeurt en wat aftershave liggen ver achter ons.

Hoewel er niet veel onderscheid is in de behandelingen van mannen en vrouwen, kiezen mannen vaak voor ingrepen die gericht zijn op het bestrijden van een norse blik, hangende oogleden, of het versterken van de kaaklijn en kin. Ondanks een positieve verschuiving, rust er nog steeds een zeker taboe op brotox. Mannen hebben een ingewikkelde relatie met cosmetische producten en behandelingen, maar dit lijkt langzaam te veranderen. Lees hier meer over brotox op de column van Masters Expo waarbij Dr. Frodo meer deelt over zijn inzichten rondom brotox.

Geplaatst in Blogs over Botox