phone icon
email icon
Maak een afspraak

Fillers en lymfebanen wat hebben ze met elkaar te maken?

21 maart 2024

lymfe gezicht met fillers

In de wereld van cosmetische geneeskunde is de veiligheid en tevredenheid van de patiënt onze hoogste prioriteit. Recent onderzoek uit Amerika heeft licht geworpen op de mogelijke risico’s van lymfeblokkades in het gezicht, veroorzaakt door fillermateriaal. Hoewel dit onderwerp zorgen kan wekken, is het belangrijk om te benadrukken dat dergelijke complicaties voornamelijk voorkomen bij behandelingen die niet correct zijn uitgevoerd.

De studie toont aan dat, wanneer fillers zorgvuldig en door ervaren professionals worden geïnjecteerd, het risico op verstoppingen in het lymfesysteem aanzienlijk wordt verminderd. Dit is cruciaal voor het behoud van een gezond immuunsysteem en het voorkomen van langdurige gezondheidsproblemen.

Als cosmetisch arts ben ik toegewijd aan het voortdurend verbeteren van mijn technieken en het gebruik van de beste materialen om de veiligheid van mijn patiënten te waarborgen. In mijn praktijk volgen we strikte richtlijnen om ervoor te zorgen dat elke behandeling niet alleen effectief is, maar ook veilig.

Het kiezen van een gekwalificeerde en ervaren cosmetische arts is essentieel voor een veilige en succesvolle behandeling. Patiënten moeten zich vrij voelen om vragen te stellen over de ervaring van hun arts, de gebruikte materialen en de specifieke technieken die worden toegepast.

In deze blog wil ik een positieve boodschap overbrengen:

cosmetische behandelingen, waaronder fillers, zijn veilig wanneer ze correct worden uitgevoerd.

Door te kiezen voor een gekwalificeerde professional en door open communicatie, kunnen patiënten genieten van de voordelen van cosmetische geneeskunde zonder onnodige risico’s.

Laten we samenwerken aan een veilige en mooie toekomst in cosmetische behandelingen, waarbij de gezondheid en tevredenheid van de patiënt altijd voorop staan.

Geplaatst in Algemeen